Πυγμαχία & Kick Boxing Περιστέρι  |  Fight Academy Club

+30 6972 500 678 info@fightacademy.gr

Menu

Anthony Joshua vs Joseph Parker

Η τιτανομαχία δυο παγκοσμίων πρωταθλητών!

Anthony Joshua vs Joseph Parker | Πρόβλεψη & ανάλυση αγώνα

By In Martial Arts News & Articles On 29/03/2018


Άλλο ένα παιχνίδι που θα έρθει να προστεθεί σε μια σειρά από δυνατούς αγώνες στη βαριά κατηγορία της πυγμαχίας των τελευταίων ετών είναι αυτό μεταξύ των Anthony Joshua και Joseph Parker. Αναμφισβήτητα διαφήμιση για το άθλημα της πυγμαχίας. Και οι δυο αθλητές είναι νέοι, διψασμένοι, στην κορυφή της καριέρας τους, αλλά και αήττητοι. Επίσης, είναι ήδη παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ο Joshua της WBA & IBF και ο Parker της WBO (την WBC την κατέχει ο Wilder). Επομένως, το κίνητρο είναι πολύ υψηλό αφού στο τέλος της βραδιάς ένας θα παραμείνει πρωταθλητής έχοντας εκθρονίσει τον αντίπαλό του. Ας δούμε, όμως, τα επιμέρους χαρακτηριστικά των δυο σπουδαίων πρωταθλητών, για να ξέρουμε και τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν την αναμέτρηση.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο Joseph Parker είναι συνεχιστής μιας παράδοσης σκληρών αθλητών που παράγει η Νέα Ζηλανδία σε όλες τις πολεμικές τέχνες. Παρότι είναι 1.93 και περίπου 112 κιλά, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά παραπέμπουν σε αθλητή αρκετά χαμηλότερης κατηγορίας. Είναι ένας πυγμάχος με καλή τεχνική και ταχύτητα  για το μέγεθος του. Επίσης, έχει καλό footwork και σχετικά δυνατά χτυπήματα. Δείχνει ανθεκτικός και σταθερός όποτε έχει χρειαστεί να κάνει 12 γύρους. Στα αρνητικά του καταλογίζεται ότι δεν έχει την ικανότητα του knockout με αποτέλεσμα τους τελευταίους αγώνες υπεράσπισης να δίνει δικαιώματα για αμφισβήτηση.

Από την άλλη, ο Anthony Joshua είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Έχει ύψος 1.98, βάρος περίπου 113 κιλά και πλεονέκτημα στην απόσταση των χεριών του 10cm. Το κυριότερο προσόν του είναι η δύναμη που συνδυάζεται με εκπληκτική ικανότητα να κάνει knockout,  κάτι που μεταφράζεται και στο απόλυτο των  αριθμών του, 20 αγώνες με 20 Kos. Επίσης, είναι αποτελεσματικός στο να κρατάει τους αντιπάλους του στην άκρη των χτυπημάτων του. Παρόλα αυτά, όταν βρίσκεται σε κοντινή και μεσαία απόσταση στέκεται αξιοπρεπέστατα για άνθρωπο του μεγέθους του. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ξεκινάει πολύ δυνατά τους αγώνες του με αποτέλεσμα να έχει επιτύχει στους  16 από τους 20 το knockout μέχρι τον τρίτο γύρο. Η φήμη που τον ακολουθεί και τον θέλει να έχει γυάλινο σαγόνι μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί. Το απέδειξε στο knockdown που δέχτηκε από τον Wladimir Klitschko. Ο Klitschko είναι μεγαλόσωμος, με δύναμη και προσόντα. Λίγοι αθλητές θα ανάρρωναν μετά από τέτοιο χτύπημα.

Το φαβορί, λοιπόν, σε αυτήν την αναμέτρηση είναι ξεκάθαρα ο Anthony Joshua. Έχει, όμως, την πίεση και το άγχος που συνοδεύει το χρίσμα. Ωστόσο δείχνει να βρίσκεται μια κλάση πάνω από τον αντίπαλό του, ο οποίος δεν ξέρω αν έχει τη «στόφα» του αδιαμφισβήτητου παγκόσμιου πρωταθλητή. Για να έχει ελπίδες θα πρέπει να προσεγγίσει τον αγώνα με ιδιαίτερη τακτική και να τον μετατρέψει σε μαραθώνιο, όχι σε αγώνα ταχύτητας. Όλες αυτές οι αναλύσεις,  όμως, μπορεί να πάνε περίπατο μόνο με ένα χτύπημα. Αυτή είναι η μαγεία της πυγμαχίας.

Βασίλης Οικονόμου

oikonomou vasilis fight academy


Related Posts