Σχολή Μποξ στην Αθήνα στο Περιστέρι

“Fight Academy Περιστερίου”

pygmaxia boxing

Η Σχολή Μποξ στο Περιστέρι

Στο Περιστέρι δίπλα στο μετρό του αγίου Αντωνίου βρίσκεται η σχολή Μποξ Fight Academy. Είναι ένας χώρος 250τ.μ. με καθαρό εκμεταλλεύσιμο προπονητικό χώρο 200 τ.μ. και ευρύχωρα αποδυτήρια ανδρικά και γυναικεία. Στην κεντρική αίθουσα λοιπόν, υπάρχει ring και ταταμι προπόνησης, ενώ δίπλα βρίσκονται σάκοι ,αχλάδια (speed bag, double end bag), σχοινάκια και pads (στόχοι) για την προπόνηση πυγμαχίας (Μποξ) , kick & thai boxing αλλά και πληθώρα οργάνων μυϊκής και καρδιαγγειακής ενδυνάμωσης (crossfit training) όπως βάρη, kettle bells, μονόζυγο δίζυγο, ιμάντες προπόνησης, Medicine Balls, Agility Ladder,power box, power training rope, σχοινί αναρρίχησης κ.α. καθιστώντας την σχολή υπερπλήρη σε προπονητικό εξοπλισμό.

Η Φιλοσοφία του Μποξ

Το Μποξ αυξάνει στον ασκούμενο την φυσική κατάσταση και την αυτοπεποίθηση του και ενδυναμώνει την αυτοσυγκέντρωση για την επίτευξη των στόχων του. Για αυτό και η φιλοσοφία στο άθλημα αυτό δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη με την επίθεση και τα βαριά χτυπήματα αφού “ου γαρ το παίειν και το ετρωσκεσθαι ανδρείαν ενόμιζαν” δηλαδή “ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δεν θεωρούνται γνωρίσματα της ανδρείας”, αντίθετα απαιτεί απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, οξυδέρκεια και μεγάλη στρατηγική ικανότητα. Τα χτυπήματα με τα χέρια ενός αθλητή του Μποξ  δεν συναγωνίζονται με τα χτυπήματα από καμιά πολεμική τέχνη καθώς είναι τα γρηγορότερα με την μεγαλύτερη δύναμη και έκρηξη. Οι αθλητές υψηλού επίπεδου των περισσοτέρων μαχητικών σπορ αφιερώνουν μεγάλο μέρος των προπονήσεων στην βελτίωση της πυγμαχίας (Μποξ) τους για να επιτύχουν την ακρίβεια, την ισορροπία, τον ρυθμό και τα αντανακλαστικά που μόνο αυτό το άθλημα προσφέρει σε μέγιστο βαθμό.

Η Προπόνηση του Μποξ

‘Οπως και όλες οι πολεμικές τέχνες της Ακαδημίας μας, γίνονται ομαδικά με ένα συνδυασμό αεροβικών και μη ασκήσεων επιτυγχάνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να προϋποθέτει από τους ασκούμενους κάποια ιδιαίτερη σωματική δύναμη και υπέρμετρα προσόντα ή κάποιο πιο “επιθετικό” ψυχολογικό προφίλ. Για αυτό και απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες και παιδιά, που θέλουν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και τον τρόπο ζωής τους με ένα ευχάριστο, και διασκεδαστικό τρόπο αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό – επαγγελματισμό σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.