Πολεμικές Τέχνες  με αξίες και αρχές στο Περιστέρι.

Οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν στον αθλητή της πολλές αξίες και αρχές. Ο αθλητής πολεμικών τέχνών μέσα απ’ την επαφή του μ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο αναπτύσσει μια συγκεκριμένη νοοτροπία και θέαση των πραγμάτων. Από αρχάριο ήδη επίπεδο, οι αθλητές μαθαίνουν αξίες όπως η δικαιοσύνη και ο υγιής συναγωνισμός. Τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις, οι αθλητές μεταξύ τους πρέπει να είναι κοντά στα κιλά και την ηλικία, έτσι ώστε τα παιχνίδια να είναι δίκαια και τίμια. Μεγαλύτεροι ή εμπειρότεροι αθλητές βοηθούν τους μικρούς ή αρχάριους. Οι αθλητές πολεμικών τέχνών περισσότερων κιλών ελέγχουν τη δύναμη και την έντασή τους όταν παίζουν με ελαφρύτερους. Ακόμα και μεταξύ αθλητών διαφορετικού φύλλου υπάρχει κατανόηση και συνεργασία.

Αυτός που θέλει να αποκαλείται αθλητής και να του αξίζει αυτός ο τίτλος, πρέπει να αποζητά αγώνες και εμπειρίες με ισάξιούς του. Γι’ αυτόν τον αθλητή δεν έχει καμία σημασία και αξία να κάνει άσκοπες επιδείξεις δυνατοτήτων σε διαφορετικού επιπέδου πυγμάχους. Έπειτα, στις πολεμικές τέχνες ο αθλητής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα έχει να μάθει και να εκπαιδεύσει τον εαυτό του σε μια πολύ υψηλή ηθική. Με άλλα λόγια, πρέπει να αντέξει κάμποσα λεπτά μέσα σ’ ένα ρινγκ ή τατάμι μ’ έναν αντίπαλο που προσπαθεί να τον χτυπήσει. Αυτό σημαίνει ότι στέκεται με θάρρος και παλικαριά στα πόδια του, χωρίς να φυγοπονεί ή να παραδίδει τα όπλα. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά γι’ αυτόν, η οπισθοχώρηση δεν είναι επιλογή στις πολεμικές τέχνες. Ο αθλητής σηκώνει το ανάστημά του και με κουράγιο και σθένος προσπαθεί να δώσει χτυπήματα και να εφαρμόσει την τέχνη που τόσο καιρό μαθαίνει. Διώχνει κάθε φόβο και δειλία από μέσα του επιδεικνύοντας τίποτα άλλο παρά μόνο ψυχή.

Πολεμικές Τέχνες στο Περιστέρι – η νοοτροπία του αγώνα προωθεί και άλλες αξίες.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΜΑΣ

Μία πολύ σημαντική είναι ο σεβασμός και το ενδιαφέρον απέναντι στον αντίπαλο. Στις πολεμικές τέχνες απαγορεύεται να χτυπήσεις τον αντίπαλο σου αν αυτός είναι πεσμένος κάτω ή αδυνατεί να σταθεί, απαγορεύονται επίσης χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση ή πίσω απ’ τον αυχένα. Ο αγώνας τελειώνει και υπάρχει ένας νικητής και ένας νικημένος. Δύο αθλητές που μοιράστηκαν μαζί μια υπέροχη και πολύ δυνατή εμπειρία. Δεν υπάρχει κανένα μίσος και καμία εχθρότητα μεταξύ τους. Αντίθετα, ο ένας επικροτεί τον άλλον για το παιχνίδι που έδωσε, χαιρετάνε τους προπονητές και τον διαιτητή και αποχωρούν. Ο νικημένος έχει πληγωθεί βαθιά, νιώθει απογοήτευση, ίσως και αδικία, και καλείται τώρα να σηκωθεί ξανά στα πόδια του, να συνεχίσει, να γίνει καλύτερος αθλητής και καλύτερος άνθρωπος. Ο νικητής νιώθει βέβαια χαρά και δικαίωση που οι κόποι του ανταμείφθηκαν, σηκώνει όμως στις πλάτες του το βαρύ φορτίο του τίτλου, τον οποίο πρέπει να υπερασπιστεί και να διατηρήσει.

 

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ