Η ιστορία του Kick boxing

sto peristeri

Το kick boxing

είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την ταυλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ’ την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό.

 

Στην δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγωνται οι πρώτοι αγώνες kick boxing

ενώ το 1977 ιδρύθηκε και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kick boxing Association (WKA). Το αγωνιστικό kick boxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό kick boxing, στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και στο επαγγελματικό όπου δεν επιτρέπεται η χρήση τους.

 

Η μεγαλύτερη διοργάνωση του kickboxing σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Κ-1.

Την Ελλάδα στο επαγγελματικό kick boxing εκπροσωπεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης,

ο οποίος με τις νίκες του στο Ιαπωνέζικο και στο Αυστραλιανό Κ-1, έχει ενταχθεί ανάμεσα στους κορυφαίους kick boxers του κόσμου. Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά στυλ στο kick boxing και διαβάθμιση σ’αυτά, το full contact, semi contact, light ή medium contact, body contact και τα low kicks. Επίσης υπάρχουν πολλά αθλήματα που σχετίζονται με το kick boxing και ποικίλουν ανάλογα με την χώρα προέλευσης τους. Το πιο γνωστό απ’αυτά είναι το Μούι Τάι, ή Τάι μπόξινγκ, που είναι το εθνικό άθλημα της Ταυλάνδης και αποτελείται απ’ το παραδοσιακό Μούι τάι, το Μούι μπόραν, και το αγωνιστικό. Οι τεχνικές της ταυλανδέζικης πυγμαχίας είναι ίδιες με αυτές του kick boxing με την διαφορά ότι στο Μούι Τάι επιτρέπεται η χρήση των αγκώνων και των γονάτων. Άλλο γνωστό στυλ του kick boxing είναι το Savate το οποίο προέρχεται απ την Γαλλία και οι τεχνικές του είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του αμερικάνικου kick boxing.

 

 

Αναδημοσίευση από Βικιπαίδεια:http://el.wikipedia.org/wiki/Kick_boxing
Thai Boxing

Πολεμικες Τεχνες Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.