Ο αγώνας αυτός κρύβει πολλές παγίδες παρότι έχει ξεκάθαρο φαβορί.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο Teofimo Lopez κάνει ουσιαστικά το πρώτο του παιχνίδι με πυγμάχο από την πρώτη ταχύτητα. Το εισιτήριό του γι΄ αυτό το παιχνίδι είναι τα εντυπωσιακά νοκάουτ αφού διαθέτει εκπληκτική δύναμη χτυπημάτων με ιδιαίτερα επικίνδυνα κροσέ και καλό τάιμινγκ αυτών. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία ούτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ούτε σε επαγγελματικό και έχει ολοκληρώσει μόλις ένα δωδεκάγυρο σε 15 αγώνες.

Ο Vasyl Lomachenko, από την άλλη, είναι για πολλούς ο καλύτερος πυγμάχος pound for pound. Έχει όλη την εμπειρία με το μέρος του. Είναι ένας θρύλος στο ερασιτεχνικό μποξ. Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει το εκπληκτικό ρεκόρ των 15 αναμετρήσεων που όλες είναι διεκδικήσεις ή υπερασπίσεις παγκόσμιων τίτλων.

Η αναμέτρηση αυτή μοιάζει αρκετά με τον προ επταετίας αγώνα του Floyd Mayweather Jr. με τον Canelo Alvarez όπου ο 23 χρόνος Canelo έδειξε ανέτοιμος γι΄αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Ο Lomachenko δε φαίνεται να έχει αντίπαλο, παρόλα αυτά έχει δείξει να πιέζεται στην lightweight κατηγορία (είναι η τρίτη που αλλάζει) περισσότερο από τα κιλά και τη δύναμη των αντιπάλων παρά την τεχνική τους, ενώ για τον Lopez είναι η φυσική του κατηγορία. Επίσης, και οι δυο έχουν αρκετούς μήνες αγωνιστικής αποχής, κάτι που δεν ξέρουμε πώς μπορεί να τους επηρεάσει.

Η λογική, λοιπόν, λέει ότι ο Lomachenko απλά θα κυριαρχήσει βάζοντας τον Lopez στον κόσμο του Matrix. Ωστόσο η νίκη είναι απίθανο να έρθει νωρίς στο παιχνίδι γι΄αυτόν. Ο Lopez από την άλλη, δύσκολα θα νικήσει με απόφαση, έχει όμως τη δύναμη για ένα χτύπημα που θα ανατρέψει όλες τις προβλέψεις.

Βασίλης Οικονόμου

oikonomou vasilis fight academy