Πυγμαχία & Kick Boxing Περιστέρι  |  Fight Academy Club

+30 6972 500 678 info@fightacademy.gr

Menu

Πυγμάχησε όπως ο Vasyl Lomachenko

Τρεις συνήθειες που πρέπει να αναπτύξεις για το ερασιτεχνικό–Ολυμπιακό μποξ για να γίνεις όπως ο Vasyl Lomachenko

Τρείς συνήθειες που πρέπει να αναπτύξεις για το ερασιτεχνικό–Ολυμπιακό μποξ για να γίνεις όπως ο Vasyl Lomachenko

By In Martial Arts News & Articles On 08/06/2017


 

Μάθε από τον Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Vasyl Lomachenko, τις κύριες συνήθειες που κάθε ερασιτέχνης πυγμάχος πρέπει να αναπτύξει και είναι ζωτικής σημασίας για τη νίκη σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα.

  • Το ποιο σημαντικό είναι να κινείσαι συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μπορεί να είναι τα πόδια η το σώμα, αυτό εξαρτάται από σένα. Αυτό δημιουργεί τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για να ρίξεις γρηγορότερες γροθιές και να είσαι σε ετοιμότητα να βηματίσεις έξω. Στο βίντεο θα δείτε ότι ο Lomachenko το κάνει όλη την ώρα. Αυτό όμως απαιτεί πολύ καλή αντοχή που θα αναπτυχθεί μέσα από πολλούς γύρους sparring, υψηλής έντασης προπόνηση σε σάκο και διαλειμματική προπόνηση με τρέξιμο (interval running).
  • Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι το να αναπτύξεις τη συνήθεια να χτυπάς σε συνδυασμούς. Όσο περισσότερα χτυπήματα ρίξεις τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πετύχεις καθαρά σημεία. Επίσης πρέπει να θυμάσαι να δίνεις αντιχτυπήματα μετά από τις επιθέσεις του αντιπάλου. Αυτό δείχνει στους κριτές ότι δεν έχεις χτυπηθεί.
  • Τέλος θα πρέπει να θυμάσαι ότι η πρώτη σου άμυνα θα πρέπει να είναι η κίνηση με τα πόδια. Στο ερασιτεχνικό μποξ είναι καλύτερα να μην χτυπηθείς καθόλου από το να μπλοκάρεις τα χτυπήματα του αντιπάλου πυγμάχου κάτι που μπορεί να μπερδέψει κάποιον κριτή για το αν δέχτηκες το χτύπημα ή όχι.


Related Posts