Όσο κι αν η καρδιά θέλει να δει τον Καμπόσο νικητή, το μυαλό λέει ότι ο Lopez δε χάνει αυτό το παιχνίδι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Στον τελευταίο του αγώνα ο Καμπόσος δεν έπεισε με την εμφάνιση του. Πήρε μια οριακή νίκη απέναντι στον Lee Selby ο οποίος είναι σε φθίνουσα πορεία και φάνηκε να έχει πολλά κενά στο παιχνίδι του. Στο πρώτο του μεγάλο πυγμαχικό ραντεβού έδειξε αγχωμένος και έχασε στο κομμάτι της τακτικής παρότι ο Selby δεν ήταν σε θέση να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Αν και είναι εκρηκτικός, υστερεί στο τάϊμινγκ και δεν έχει δυνατά χτυπήματα γι’αυτό το επίπεδο. Η θέση μάχης του δείχνει χαλαρή, έχοντας χαμηλά το αριστερό χέρι με το οποίο ξεκινάει τις επιθέσεις του σχεδόν αποκλειστικά. Έτσι, τα μεγάλα κενά στην άμυνα έχουν ως αποτέλεσμα να εκτίθεται αρκετά, ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά του.

Ο Lopez έχει όλα τα προτερήματα αυτά που δεν θα ήθελα να έχει ο αντίπαλος, αν ήμουν ο προπονητής του Καμπόσου. Είναι αθλητής που χτυπάει πολύ δυνατά, με ιδιαίτερα καλό τάϊμινγκ και σωστή τακτική προσέγγιση αγώνα. Από τις 16 νίκες του οι 12 είναι με νοκ άουτ, πολλές από αυτές με δεξί κροσέ. Δηλαδή, χτυπάει συχνά στην αδύναμη πλευρά του Καμπόσου. Ακόμα και ο Lomachenko παραδέχτηκε τη μεγάλη δύναμη του, ο όποιος μάλιστα δυσκολεύτηκε να σπάσει την άμυνα του.

Πολλοί επέκριναν τον Lopez ότι πήρε έναν εύκολο αγώνα, ενώ θα μπορούσε να διαλέξει κάποιον πιο ανταγωνιστικό αντίπαλο. Το πιθανότερο είναι να επιβεβαιωθούν. Δε βλέπω τον Καμπόσο αυτή την στιγμή ως αθλητή που μπορεί να σηκώσει το ειδικό βάρος του πρωταθλητή της lightweight κατηγορίας. Αν ο Lopez έχει διαχειριστεί σωστά τη δόξα της νίκης του τελευταίου του αγώνα και δε μας επιφυλάξει κάποια έκπληξη, (όπως ο Andy Ruiz στον δεύτερο αγώνα του με τον Joshua) δε χάνει. Λογικά ο αγώνας θα τελειώσει πριν τον πέμπτο γύρο, ίσως και νωρίτερα. Μακάρι να διαψευστώ.