Πυγμαχία & Kick Boxing Περιστέρι  |  Fight Academy Club

+30 6972 500 678 info@fightacademy.gr

Menu

Πυγμαχία ως μέρος των άλλων μαχητικών σπορ.

Η προπόνηση στην πυγμαχία δεν αφορά μόνο τους πυγμάχους

Πυγμαχία ως μέρος των άλλων μαχητικών σπορ.

By In all about boxing, Martial Arts News & Articles On 23/03/2016


Η πυγμαχία είναι από τα πιο δημοφιλή μαχητικά σπορ παγκοσμίως. Αυτό μόνο συμπτωματικό δεν είναι. Εκτός από την μεγάλη ιστορία που την ακολουθεί διαθέτει πολύ πλούσιο τεχνικό και τακτικό υπόβαθρο και μια ξεχωριστή κουλτούρα που καταλαμβάνει πολύ σύντομα όποιον ασχοληθεί με αυτή.
Το Αμερικάνικο κανάλι μετάδοσης αθλημάτων ESPN, έχει βαθμολογήσει την πυγμαχία ως το δυσκολότερο άθλημα παγκοσμίως. Ο λόγος είναι το τεράστιο εύρος στοιχείων που απαιτείται να διαθέτει και να εξελίξει ένας πυγμάχος προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός. Η τεχνική, τακτική, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, έκρηξη, συντονισμός, ρυθμός, ευλυγισία, αντανακλαστικά, ευκινησία, ανδρεία, είναι μόνο μερικά από αυτά.

Η πυγμαχία επίσης εμπεριέχεται στις περισσότερες πολεμικές τέχνες όρθιας μάχης.

Το Kick boxing, Thai boxing (όχι το παραδοσιακό) το MMA και πολλά άλλα έχουν μέρος της πυγμαχικής τεχνικής και συνήθως οι αθλητές που πρωταγωνιστούν σε αυτά έχουν πολύ καλή πυγμαχική κατάρτιση. Τα βασικά πυγμαχικά χτυπήματα ντιρέκτ κροσέ και άπερκατ είναι μόνο κομμάτι της τεχνικής ενός πυγμάχου. Πρέπει επίσης να διδαχτεί και όλα αυτά που του επιτρέπουν να εκτελεί αυτά τα χτυπήματα με ακρίβεια αλλά και ασφάλεια. Έτσι ένας αθλητής ενός μαχητικού σπορ που προαναφέραμε θα πρέπει να έχει καλό ρυθμό, συγχρονισμό, άμυνες με το σώμα και τα χέρια, καλή κίνηση και άμυνες με τα πόδια (πλαϊνά βήματα κλπ) και όλα αυτά είναι λίγα από τα βασικά στοιχεία που μόνο η πυγμαχία προσφέρει σε απόλυτο επίπεδο.
Επίσης, η απόσταση που υπάρχει μεταξύ των πυγμάχων που αγωνίζονται είναι η πιο μικρή από όλες τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες. Αυτό απαιτεί από τους αθλητές να εκτελούν τις τεχνικές επίθεσης και άμυνας άμεσα, αναπτύσσοντας έτσι ένα ένστικτο πρόβλεψης των κινήσεων του αντιπάλου μοναδικό, πριν ακόμα αυτός τις εκτελέσει.
Έτσι λοιπόν, στις μέρες μας η προπόνηση στην πυγμαχία δεν αφορά μόνο τους πυγμάχους αλλά έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής προπόνησης μεγάλων αθλητών από όλα τα δημοφιλή μαχητικά σπορ και πολεμικές τέχνες .

 

Βασίλης Οικονόμου

Προπονητής Fight Academy

oikonomou vasilis fight academy

Πώς Να επιλέξω Σχολή Πολεμικών Τεχνών
Τεχνικές πυγμαχίας και τρικ – Boxing techniques and tricks
Σχολές Πυγμαχίας στο Περιστέρι
Σχολή Μποξ στην Αθήνα στο Περιστέρι
All About Boxing
Πυγμαχίας & Kick Boxing για Παιδιά στο Περιστέρι
Kick Boxing & Αυτοάμυνα μόνο για γυναίκες
Πολεμικές τέχνες για παιδιά

 

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι, μποξ, greece

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, μποξ, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι,greece


Related Posts