Κάθε πυγμάχος που έχει μπει μέσα στο ρινγκ για φιλικό ή επίσημο αγώνα ξέρει το αίσθημα της κόπωσης. Η αναπνοή είναι βαριά, τα πόδια σαν να έχουν κολλήσει σε τσιμέντο και το να ρίξεις γροθιές φαίνεται αδύνατο. Όταν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, νομίζετε πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κινήστε με τα πόδια μακριά από τον αντίπαλο μέχρι να τελειώσει ο γύρος. Εάν δεν θέλετε να ζήσετε ξανά αυτό το συναίσθημα, πρέπει να κάνετε δουλειά με την αντοχή σας πριν μπείτε μέσα στο ρινγκ με αντίπαλο.
Βήμα 1
Αφιερώστε χρόνο για τρέξιμο αρκετές ημέρες την εβδομάδα. Το τρέξιμο είναι η βασική μέθοδος για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής αντοχής σας. Χωρίς ισχυρή καρδιαγγειακή αντοχή, κουράζεστε γρήγορα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι προπονητές έχουν συχνά διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Μερικοί προτείνουν τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις με μέτριο ρυθμό, ενώ άλλοι συμβουλεύουν διαλειμματικά διαστήματα αργού τρεξίματος και σπριντ. Ακόμη και μια πιο γενική προσέγγιση όπως τρέξιμο για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα μπορεί σταδιακά να χτίσει την αντοχή σας.
Βήμα 2
Εκτελέστε τις πυγμαχικές ασκήσεις, όπως τα χτυπήματα στο σάκο ή στα αχλάδια, χτυπώντας σ’ ένα αυξημένο τέμπο για να οικοδομήσετε την αντοχή σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ασκήσεις για τρία λεπτά ανά γύρο, που είναι το πρότυπο διάρκειας γύρου στην πυγμαχία. Παρά το γεγονός ότι κάθε μία από αυτές τις ασκήσεις σάς βοηθά να οικοδομήσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων, καθένα συμβάλλει επίσης στην καλύτερη αντοχή ώστε να αποφύγετε την κόπωση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Βήμα 3
Να προπονείστε συχνά για να βελτιώσετε τόσο τις ικανότητές σας όσο και την αυτοπεποίθησή σας. Οι αρχάριοι πυγμάχοι χάνουν γρήγορα την ενέργεια τους όταν είναι νευρικοί μέσα στο ρινγκ. Όντας νευρικοί, αναγκάζονται συχνά να σφίγγουν τους μυς τους και να κρατάνε την αναπνοή τους, το οποίο στραγγίζει γρήγορα όλη την ενέργειά τους. Η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας. Όταν μάχεστε, θα πρέπει να είστε χαλαροί και συγκεντρωμένοι: Η στάση αυτή βέβαια δεν θα συμβεί εν μία νυκτί, αλλά είναι το αποτέλεσμα μηνών προπόνησης και τεχνικών σπάρινγκ, για να συνηθίσετε την αίσθηση του να δέχεστε χτυπήματα.
Βήμα 4
Αυξήστε την αντοχή σας στο ρινγκ κάνοντας για εξάσκηση φιλικούς αγώνες του ενός λεπτού ανά γύρο. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να δουλεύετε μέχρι και γύρους δύο λεπτών και, τελικά, τους γύρους των τριών λεπτών. Αυτή η προσέγγιση βοηθά να διαχειριστείτε τις δυνάμεις σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια του γύρου χωρίς, όμως, να κουραστείτε πάρα πολύ.
Προειδοποιήσεις
Μην επιχειρήσετε ποτέ να κάνετε σπάρινγκ, μέχρι να εγκρίνει ο προπονητής σας ότι είστε έτοιμοι. Ο δάσκαλος είναι αυτός που παρακολουθεί τις προπονήσεις σας, καθορίζει και ελέγχει όχι μόνο το επίπεδο των ικανοτήτων σας, αλλά και το επίπεδο αντοχής σας. Ένας εκπαιδευτής δε θα βάλει έναν πυγμάχο με μικρή αντοχή στο ρινγκ.
Συμβουλές
Μην δοκιμάζετε νέα τρόφιμα λίγο πριν από έναν αγώνα, καθώς δεν ξέρετε πώς το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει σ’ αυτά. Καταναλώστε τρόφιμα για παροχή ενέργειας, τα οποία ήδη γνωρίζετε και αγαπάτε.

Πώς Να επιλέξω Σχολή Πολεμικών Τεχνών
Τεχνικές πυγμαχίας και τρικ – Boxing techniques and tricks
Σχολές Πυγμαχίας στο Περιστέρι
Σχολή Μποξ στην Αθήνα στο Περιστέρι
All About Boxing
Πυγμαχίας & Kick Boxing για Παιδιά στο Περιστέρι
Kick Boxing & Αυτοάμυνα μόνο για γυναίκες
Πολεμικές τέχνες για παιδιά

 

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι, μποξ, greece

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, μποξ, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι,greece