MMA προπόνηση για πυγμαχία / MMA Training for Boxing

Τα μαχητικά σπορ υπάρχουν σχεδόν όσο ο ίδιος ο πολιτισμός. Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα, η πυγμαχία, η πάλη και το παγκράτιο, ήταν ένας πνευματικός πρόγονος των μικτών πολεμικών τεχνών. Πολλές από τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά της, πυγμαχίας, η πάλης και μικτές πολεμικές τέχνες, ή MMA, είναι μεταφερόμενα.

Ιστορία / History

Η πυγμαχία και ΜΜΑ έχουν μια δύσκολη σχέση, και  προκύπτει και από την πρόσφατη εμφάνιση του πυγμαχικού μύθου  και πρώην πρωταθλητή  βαρέων βαρών James Toney στο Ultimate Fighting Πρωτάθλημα ,που ήταν η μεγαλύτερη προώθηση του ΜΜΑ. Ενώ σχεδόν όλοι οι λάτρεις των ΜΜΑ και επαγγελματίες εκτιμούν την  πυγμαχία από μόνη της και όχι μόνο ως μια πτυχή του ΜΜΑ, για πολλούς ειδήμονες της πυγμαχίας , το  ΜΜΑ είναι ένα άθλημα αιματηρό  που δεν έχει τις λεπτές δεξιότητες  της πυγμαχίας. Ωστόσο, έχει αναπτύξει άλλες δεξιότητες από μόνο του.

MMA προπόνηση / MMA Training

Σχεδόν όλοι οι μαχητές MMA θα προπονηθούν στις τεχνικές της  πυγμαχίας που θα τους βοηθήσει στους αγώνες. Ωστόσο, η πυγμαχία δεν μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο κλουβί, όπως Toney κατάλαβε αφού βρέθηκε κάτω και χωρίς να ανταλλάξει μια γροθιά. Το μπροστινό βαρύ πάτημα , η όρθια  στάση και η  κίνηση του κεφαλιού σε φέρνει σε  μειονεκτική θέση στο MMA, γιατί σε κάνουν ευάλωτο στις κλωτσιές στα πόδια, στις  γονατιές και takedowns. Οι δεξιότητες του  MMA φαίνεται να ισχύουν  λιγότερο στην πυγμαχία, καθώς τα takedown και  οι κλωτσιές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, ορισμένες δεξιότητες μεταφέρονται. Επιπλέον η φυσική κατάσταση της πάλης και του grappling  μπορεί να κάνει τη διαφορά σε εξαντλητικές κοντινές μάχες στην πυγμαχία, όπου το κράτημα μπορεί να καταβάλει ένα πυγμάχο που δεν χρησιμοποιεί την πιο βρώμικη πλευρά της πυγμαχίας.

ΜΜΑ για την πυγμαχία / MMA for boxing

Οι μαχητές του ΜΜΑ πρέπει να μάθουν άλλους τρόπους να υπερασπιστούν από τις γροθιές ή να αντεπιτεθεί, καθώς δεν είναι σε θέση να αμύνονται με τη μέση  με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι πυγμάχοι, διότι αφήνει ευάλωτα τα γόνατα για ανατροπή. Οι μαχητές του MMA βασίζονται στην κίνηση των ποδιών για να κρατηθούν εκτός κινδύνου, η χρήση της  πάλης σημαίνει περιλαμβάνουν κλειδώματα και δέσιμο του αντιπάλου ώστε να τον ελέγξουν και να του δώσουν απροστάτευτο γροθιές, ή αλλάζοντας τα επίπεδα και πέφτουν κάτω από το ύψος της  γροθιάς  για να κάνουν ένα takedown. Ενώ η πάλη δεν επιτρέπεται στην πυγμαχία, ξέροντας πώς να ελέγχουν τον αντίπαλό από κοντά, δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν ενάντια σε βρώμικη πυγμαχία ή να τη χρησιμοποιήσουν, ή να σκύψουν κάτω από το τις γροθιές.

Τεχνοτροπικές διαφορές / Stylistic differences

Οι μαχητές του ΜΜΑ έχουν συνηθίσει να  χρησιμοποιούν για την μάχη τα μικρά , 4oz (ουγκιά) γάντια που προσφέρουν μικρότερη προστασία από ό, τι το 8 oz. γάντια που φοριούνται από τους πυγμάχους. Η επιπλέον υλικό του γαντιού σημαίνει ότι μπορούν  να δεχθούν  περισσότερα χτυπήματα, ενώ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα μεγαλύτερα γάντια για να προστατεύσουν τον εαυτό τους καλύτερα. Ενώ ο πυγμάχος μπορεί να σταθεί και να ανταλλάξει τεχνικές  γροθιές, ο μαχητής του ΜΜΑ είναι πιο ευάλωτος να ξαπλώσει με ένα μόνο χτύπημα. Επιπλέον, ελλείψει μετρήματος όταν ζαλιστεί ο  μαχητής  στο  MMA οδηγείτε το παιχνίδι σε πιο επιθετικές προσπάθειες για να τελειώσει τον  αγώνα ο αντίπαλός.

ΜΜΑ μαχητές στην πυγμαχία / MMA fighters in Boxing

Μαχητές ΜΜΑ , όπως ο πρωταθλητής του  UFC στα  middleweight Anderson Silva, διεκδικητές  KJ Noons και Nick Diaz, έχουν όλοι αγωνιστεί στην επαγγελματική πυγμαχία. Υπήρξε μια μακρά παράδοση των μαχητών του ΜΜΑ να ανταγωνίζονται στο kickboxing, ειδικά στην Ιαπωνία, με μαχητές όπως ο Gegard Mousasi, Alistair Overeem και Tatsuya Kawajiri σε αγώνες που έδειξαν  την επιθετική προσέγγιση με δυνατο καταιγισμό από  γροθιές που ευνοεί στις μικτές πολεμικές τέχνες.

boxing in mma

Πολεμικες Τεχνες Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.

Πώς Να επιλέξω Σχολή Πολεμικών Τεχνών
Τεχνικές πυγμαχίας και τρικ – Boxing techniques and tricks
Σχολές Πυγμαχίας στο Περιστέρι
Σχολή Μποξ στην Αθήνα στο Περιστέρι
All About Boxing
Πυγμαχίας & Kick Boxing για Παιδιά στο Περιστέρι
Kick Boxing & Αυτοάμυνα μόνο για γυναίκες
Πολεμικές τέχνες για παιδιά

 

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι, μποξ, greece

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, μποξ, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι,greece