Η σωστή εκπαίδευση μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της πρώτης σας ερασιτεχνικής νίκης και της πρώτης ερασιτεχνικής διάσεισής σας. Οι επιτυχημένοι πυγμάχοι καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη της δύναμης των ποδιών. Τα ισχυρά πόδια δε βοηθάνε μόνο στα δυνατά χτυπήματα, αλλά και στην κίνηση των ποδιών και την αντοχή σας για αρκετούς γύρους μέσα στο ρινγκ.

Πυγμαχικές Γροθιές

Όταν ένας πυγμάχος ρίχνει μια γροθιά, δεν είναι μόνο η δύναμη του σώματος, αλλά και η δύναμη του ποδιού που καθορίζει με πόση δύναμη θα εκτοξευθεί η γροθιά. Σύμφωνα με τον Johnny Nguyen της ExpertBoxing.com, κάνοντας βήματα μπροστά και εκτινάσσοντας τα πόδια οι γροθιές σας αποκτούν περισσότερη δύναμη. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές στην περίπτωση των άπερκατς, τα οποία για την εκρηκτική τους δύναμη εξαρτώνται από την δύναμη που έχουν οι γάμπες σας, οι γλουτοί, οι τετρακέφαλοι και οι ιγνυακοί τένοντες.

Κίνηση ποδιών στο μπόξ

Ο πυγμάχος πρέπει να κάνει πλαϊνά βήματα, απότομα τινάγματα και να ελίσσεται για να κρατάει τον αντίπαλό του σε μια διαρκή προσπάθεια να βρουν στόχο οι γροθιές του. Τα πλαϊνά βήματα, οι περιστροφές, τα απότομα τινάγματα και η κίνηση γύρω από τον αντίπαλό σας απαιτούν ισχυρά και ευκίνητα πόδια, όπως και η ικανότητα να διατηρηθεί η ισορροπία μετά από μια γροθιά. Στο MyBoxingCoach.com, ο πρώην ερασιτέχνης μποξέρ Fran Sands γράφει ότι τα ισχυρά και ευέλικτα πόδια είναι απαραίτητα τόσο για τον ελιγμό όσο και για τη ρίψη γροθιάς είτε εντός στόχου είτε εκτός.

Αντοχή του πυγμάχου

Ο πυγμάχος πρέπει να έχει επαρκή αντοχή στα πόδια για να αντέξει κάμποσους γύρους πάνω στο ρινγκ. Ο προπονητής πυγμαχίας Ross Enemalt εκτιμά ότι έως και το 80% ενός πυγμαχικού αγώνα είναι αναερόβια δραστηριότητα. Οι έντονες εκρηκτικές ενέργειες που απαιτούνται στην πυγμαχία προϋποθέτουν πως ένας πυγμάχος πρέπει να έχει μεγάλη μυϊκή αντοχή σε όλα τα συστήματα μυών που χρησιμοποιούνται στο μποξ, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ποδιών.

Πώς Να επιλέξω Σχολή Πολεμικών Τεχνών
Τεχνικές πυγμαχίας και τρικ – Boxing techniques and tricks
Σχολές Πυγμαχίας στο Περιστέρι
Σχολή Μποξ στην Αθήνα στο Περιστέρι
All About Boxing
Πυγμαχίας & Kick Boxing για Παιδιά στο Περιστέρι
Kick Boxing & Αυτοάμυνα μόνο για γυναίκες
Πολεμικές τέχνες για παιδιά

 

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι, μποξ, greece

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, μποξ, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι,greece