“Αυτοπεποίθηση, Πειθαρχία, Συγκέντρωση, Αυτοάμυνα, Αρχές, Ψυχοσωματική Ωρίμανση”

Στη σχολή του Fight Academy

Στο παιδικό τμήμα στη σχολή του Fight Academy, μπορούν να ενταχθούν παιδιά από 5 χρονών. Ο κυριότερος στόχος του τμήματος αυτού είναι η διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μέσα από το άθλημα της πυγμαχίας. Με τέσσερεις εβδομαδιαίες προπονήσεις η αθλητική και πνευματική εξέλιξη των παιδιών είναι πολύ σύντομη. Η προπόνηση γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις  250τ.μ. με καθαρό εκμεταλλεύσιμο προπονητικό χώρο 200 τ.μ. και ευρύχωρα αποδυτήρια ανδρικά και γυναικεία. Περιλαμβάνει τεχνικές του αθλήματος, τεχνικές αυτοάμυνας καθώς και ασκήσεις με όργανα ή παιχνίδια που βοηθούν στην ψυχοσωματική & ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών.

Οφέλη που κερδίζει το παιδί μέσα από την προπόνηση πυγμαχίας

Τα οφέλη που κερδίζει το παιδί μέσα από την προπόνηση πυγμαχίας είναι πολλά και δεν είναι μόνο σωματικά. Το παιδί θα φτιάξει μια πολύ καλή φυσική κατάσταση δυναμώνοντας το σώμα του, αναπτύσσοντας ευλυγισία και δημιουργώντας μια πολύ καλή βάση για έναν υγιή οργανισμό. Επίσης θα αναπτύξει ψυχοκινητικές δεξιότητες με αποτέλεσμα τη γρήγορη και σταθερή ψυχοσωματική ωρίμανση. Θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, πειθαρχία και συγκέντρωση.

Γιατί να επιλέξω το Fight Academy

Στο Fight Academy ο δάσκαλος χτίζει πραγματικές σχέσεις επικοινωνίας με τον μαθητή και αναγνωρίζει τυχόν προβλήματά του στην καθημερινότητα (όπως στο σχολείο και στις παρέες του). Βοηθάει με συμβουλές, όπου χρειαστεί ενημερώνει τους γονείς, και ασκεί εποικοδομητική κριτική ή επιβραβεύει για τα επιτεύγματα του. Ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ένα παιδί που το «πειράζουν» συνέχεια στο σχολείο και νομίζει ότι αυτό φταίει για ό,τι του συμβαίνει, ένα «κακό» παιδί μαθαίνει να σέβεται τον εαυτό του, τους άλλους και διαχειρίζεται καλύτερα συγκρούσεις (εσωτερικές και εξωτερικές).

Έτσι στο Fight Academy η πυγμαχία διδάσκεται ως σύστημα αξιών που μεταδίδονται στα παιδιά, ώστε να μετατρέπουν τις αρνητικές καταστάσεις της καθημερινότητας σε θετικά μαθήματα ζωής.