Ο Βασίλης Οικονόμου Γεννήθηκε στις 2/2/1978 στην Αθήνα και αποτελεί έναν από τους πιο γνήσιους και ικανούς εκφραστές των Πολεμικών τεχνών/μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα.

Το μικρόβιο του το μετάδωσε ένας θείος του, παλαιός πυγμάχος σε ηλικία 7 ετών κάνοντας του μερικά μαθήματα. Όταν μετά από μερικά χρόνια έφυγε από τη ζωή του, έμεινε από αυτόν τα everlast πυγμαχικά του γάντια που πάντα φανταζόταν να φοράει σε αγώνες οπότε ήταν απλά θέμα χρόνου για εκείνον να ξεκινήσει επαγγελματικά το σπόρ.

Τα πρώτα του πυγμαχικά βήματα τα έκανε στις αρχές του 1991 στον Πολυδεύκη πυγμαχικό σύλλογο περιστεριού με δάσκαλο τον Ηλία Παπαγιάννη. Η πρώτη διάκριση ήρθε πολύ νωρίς σε ηλικία μόλις 14 ετών χρονών και έκτοτε η μια διάκριση διαδεχόταν την άλλη και πάντα στελέχωνε τις εθνικές ομάδες παίδων, έφηβων και ανδρών της χώρας μας. Στις αρχές του 2003 συμπεριελήφθη στην προ-ολυμπιακή ομάδα για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Μετά τον αποκλεισμό του αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του αλλά όχι για πολύ. Στα τέλη του 2004 αποφασίζει να δοκιμαστεί στο άθλημα του kick-boxing στο οποίο κατακτά το πανελλήνιο πρωτάθλημα την ίδια χρονιά και λίγο αργότερα νικά σε επαγγελματικό αγώνα οπού ήταν και ο τελευταίος του.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες παραμερίστηκαν και η αγάπη για το άθλημα τον έκανε να θέλει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στα νέα παιδιά. Στις αρχές του 2005 ιδρύει το Fight Academy, μια σχολή που απευθύνεται σε οποίον απλά αγαπά τα μαχητικά σπορ,όπου με οδηγό το ευ αγωνίζεστε διδάσκει μέχρι και σήμερα.

Είναι πτυχιούχος προπόνησης, κάτοχος του πρώτου αστεριού της παγκόσμιας ομοσπονδίας ΑΙΒΑ και από 2014 προπονεί και  την ομάδα πυγμαχίας του Πολεμικού Ναυτικού.
[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=09I6V2Zkxzo&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=2CW4S_EfTok”][/vc_column][/vc_row]