Πυγμαχία & Kick Boxing Περιστέρι  |  Fight Academy Club

+30 6972 500 678 info@fightacademy.gr

Menu

Muhammad Ali δέχεται knock down και μετά αγριεύει!!!

Muhammad Ali δέχεται knock down και μετά αγριεύει!!!

By In Martial Arts News & Articles On 31/07/2014


Στις 21 Νοεμβρίου 1976, σε κινηματογράφο της Νέας Υόρκης, προβλήθηκε για πρώτη φορά η ταινία Rocky. Μία ιστορία ενός ημιεπαγγελματία πυγμάχου με ιταλική καταγωγή, που μέσα από την αφάνεια εκμεταλλεύτηκε τη μία και μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, κερδίζοντας το σεβασμό όλων αλλά και την προσωπική του αυτοεκτίμηση. Αν και το σενάριο είναι γνωστό σχεδόν σε όλους, όπως και οι πέντε ταινίες που ακολούθησαν έπειτα από τη συγκεκριμένη πρεμιέρα, δεν είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι έχουν μάθει την αληθινή ιστορία του Rocky Balboa. Εσείς την γνωρίζετε;

 

Chuck Wepner The «Real Rocky»

Όλα ξεκίνησαν λοιπόν το βράδυ της 24ης Μαρτίου 1975, όταν ο άγνωστος τότε ηθοποιός Sylvester Stallone γύριζε σπίτι του έχοντας παρακολουθήσει τον πυγμαχικό αγώνα του θρυλικού Muhammad Ali με αντίπαλο τον (πρώην Πεζοναύτη) Chuck Wepner στο Richfield Coliseum του Ohio (1). Μία αναμέτρηση που αναμενόταν εύκολη υπόθεση για τον Ali, αποδείχθηκε η «ευκαιρία ζωής» για τον Chuck Wepner. Όχι μόνο δεν έπεσε knock-out στους πρώτους γύρους, αλλά κατάφερε να ρίξει εκείνος τον Muhammad Ali στο «καναβάτσο» στα μέσα του ένατου γύρου! (Η εκδοχή του Ali ωστόσο, είναι πως έπεσε γιατί ο Wepner του πάταγε το πόδι). Βιάστηκε μάλιστα να πει στον προπονητή του «Al, start the car. We’re going to the bank. We are millionaires.» Ο προπονητής Al όμως που έβλεπε πίσω από τον αθλητή του, απάντησε «You better turn around. He’s getting up and he looks pissed off» (2).

 

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η επικράτηση του Ali με knock-out στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά την «παράσταση» είχε κλέψει ο σκληρός Chuck που λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση είχε δώσει την εξής απάντηση σε δημοσιογράφο ο οποίος τον ρώτησε αν θα μπορούσε να επιβιώσει στο ρινκ ενάντια στον Πρωταθλητή: «I’ve been a survivor my whole life… Ιf i survived the Marines (πεζοναύτες), I can survive Ali».


Related Posts