Δεν αρκεί να προπονείσαι καθημερινά, απλά και μόνο σε κάτι που ονομάζεται ΜΜΑ

MMA… Το απόλυτο και πιο ολοκληρωμένο

about MMA (mixed martial arts)

Ένας από τους καλύτερους αθλητές στην ιστορία του ΜΜΑ, ο Τζόρτζ Πιέρ είχε πει κάποτε: “Όταν μπαίνεις στο κλουβί η μοναδική σου σκέψη είναι αν θα βγεις ζωντανός”… Η μεταμόρφωση των Μεικτών Πολεμικών Τεχνών σε αυτούσιους αγώνες το έχει μετατρέψει σε μόδα, και ουκ ολίγα γυμναστήρια έχουν γεμίσει το πρόγραμμά τους με ατελείωτες ώρες διδασκαλίας του ΜΜΑ Δυστυχώς, για τους αθλητές που επιθυμούν να μπουν μέσα σε κλουβί ή σε ρινγκ για να παίξουν έναν αγώνα μεικτών μαχητικών αθλημάτων, δεν αρκεί να προπονείσαι καθημερινά, απλά και μόνο σε κάτι που ονομάζεται ΜMA… Χρειάζεται η καλλιέργεια πολλών στυλ σ” ένα, καθώς μόνο έτσι κάποιος μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένος. Γι” αυτό άλλωστε τεράστιες παραγωγές του εξωτερικού που προβάλλουν συγκεκριμένους αγώνες έχουν εκτοξευθεί, αφού οι αθλητές που συμμετέχουν προσφέρουν αμέριστο θέαμα. Ακριβή χρονολογία για το πότε ξεκίνησε το ΜΜΑ., όπως είναι λογικό δεν υπάρχει, αφού πρόκειται για ένα κράμα μαχητικών σπορ που μετρούν πολλά χρόνια στην κοινωνία… Οι μαχητές του Μ.Μ.Α. έχουν το δικαίωμα να κάνουν το στράικινγκ… Μάχη πρόσωπο με πρόσωπο δηλαδή που περιέχει λακτίσματα, γόνατα, αγκώνες, χέρια. Ενώ μπορεί κανείς να παίξει τον αντίπαλό του στο έδαφος… κυνηγώντας την κίνηση υποταγής! Πολλοί αθλητές ανά τον κόσμο έχουν βάση σε κάποιο άθλημα, όπως για παράδειγμα το brazilian jiu jitsu και δουλεύουν πάνω στις αδυναμίες τους…

 

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΜΑ

Μπορεί να καταντάει κοινότυπο, αλλά και το ΜΜΑ έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας είχαν ως ΜΜΑ της εποχής το Παγκράτιον, ένα άθλημα το οποίο συνδυάζει απίστευτες λαβές και κινήσεις υποταγής, όπως και θανατηφόρα χτυπήματα τόσο με τα χέρια όσο και με τα πόδια!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ MMA…

Το ΜΜΑ μετράει πολλά χρόνια ζωής, όμως η ουσιαστική του ύπαρξη οφείλεται τεχνικά στην οικογένεια του brazilian jiu jitsu, gracie, αλλά και στην ευρηματικότητα των Αμερικάνων που το… απλό vale tudo το μετέτρεψαν στο μεγαθήριο και εξαιρετικά επικερδές UFC. Στην αντίπερα όχθη, και οι Ιάπωνες έφτιαξαν κάτι ανάλογο το οποίο ονόμασαν Pride! Αμφότερες οι δύο διοργανώσεις συγκέντρωσαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας και έστησαν μεταξύ άλλων, αθλητές οι οποίοι πλέον αμείβονται με συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων…

 

Αναδημοσίευση απο:

 

Πολεμικες Τεχνες Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.

<