Πυγμαχία & Kick Boxing Περιστέρι  |  Fight Academy Club

+30 6972 500 678 info@fightacademy.gr

Menu

Γαντια του Μποξ - Πυγμαχίας

Ποιοι ειναι οι κανονες για τα μεγεθη (oz.) στα γαντια του Μποξ - Πυγμαχίας;

Γάντια του Μποξ-Πυγμαχίας | Ποιοι είναι οι κανόνες για τα μεγέθη(oz.)

By In all about boxing, Martial Arts News & Articles On 11/03/2014


Ποιοι είναι οι κανόνες για τα μεγέθη (oz.) στα γάντια του μποξ – πυγμαχίας;

Τα γάντια του μποξ υπάρχουν σε ποικιλία μεγεθών και συνήθως υπολογίζονται σε ουγγιές (oz) που είναι η μονάδα μέτρησης μάζας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αμφότερες τις ερασιτεχνικές και επαγγελματικές τάξεις του αθλήματος, οι γενικοί κανόνες καθορίζουν το μέγεθος των γαντιών που ο κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να φοράει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτοί οι κανόνες απαιτούν ένας μποξέρ να φοράει γάντια που αντιστοιχούν στην κατηγορία του βάρους του.

Ερασιτέχνες από 69kg και Πάνω (Welter weight)

Οι ερασιτέχνες μποξέρ που αγωνίζονται εντός και μεταξύ των ημιμεσαίων βαρών (Welter weight) μεσαίων βαρών (Middle weight) και σούπερ – βαρέων βαρών (Super heavy weight) φορούν 12 oz. γάντια πυγμαχίας στους αγώνες τους. Ως εκ τούτου ο κανόνας καλύπτει όλους τους πυγμάχους που ζυγίζουν πάνω από 69kg

Ερασιτέχνες από 64Kg και κάτω (Light welter weight)

Ο ερασιτέχνης μποξέρ που αγωνίζεται στη σούπερ ελαφριών βαρών (Light welter weight) και κάτω, χρησιμοποίει 10 oz. γάντια. Αυτός ο κανόνας ισχύει για τους πυγμάχους που ζυγίζουν 64Kg και κάτω.

Επαγγελματίες 69kg και Πάνω (Super welterweight)

Όταν ένας πυγμάχος περνάει στο επαγγελματικό μποξ, τα γάντια του μειώνονται σε μέγεθος. Οι περισσότεροι ερασιτέχνες πυγμάχοι δεν έχουν φτάσει στο σημείο της πλήρους σωματικής ωριμότητας γι’αυτό και φορούν γάντια μεγαλύτερα, ως προληπτικό μέτρο, ώστε τα νεότερα σώματα και μυαλά τους να μην τραυματιστούν. Στην επαγγελματική πυγμαχία, οι αθλητές που αγωνίζονται φοράνε μόλις 10 oz. γάντια. Αυτός ο κανόνας ισχύει γενικά για κάθε μπόξερ που ζυγίζει πάνω από 69kg.

Επαγγελματίες 66Kg και κάτω (Welterweight)

Οι επαγγελματίες πυγμάχοι που αγωνίζονται μέχρι την κατηγορία welterweight φορούν 8 oz. γάντια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η χαμηλότερη κατηγορία βάρους στην επαγγελματική πυγμαχία είναι 48kg η οποία ονομάζεται ελαφριάς μύγας (Light fly weight). Οι μποξέρ σε αυτές τις κατηγορίες είναι συνήθως πολύ πιο γρήγοροι από τους πιο βαριούς ομολόγους τους. Τα μικρότερα γάντια επιτρέπουν σε αυτούς τους πυγμάχους να χτυπούν και να αντιδρούν με αυξημένη ταχύτητα.

Μποξ – Πυγμαχία Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.


Related Posts