Τι είναι καλύτερο για αυτοάμυνα στο δρόμο: Πυγμαχία ή Kick boxing;

All About Boxing

 

 Κick Boxing vs Boxing (πυγμαχία)

Μια κοινή ερώτηση στους κύκλους των πολεμικών τεχνών είναι τι στυλ είναι ανώτερο σε έναν αγώνα δρόμου. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι αντιπαράθεση τύπου “μήλα ή πορτοκάλια”, όπως μια σύγκριση μεταξύ πολεμικών τεχνών εδάφους, όπως η πάλη έναντι σε όρθια τέχνη όπως το καράτε. Το Kick boxing και η πυγμαχία είναι  παρόμοια με αποτέλεσμα η σύγκριση μεταξύ τους να έχει περισσότερο νόημα από ό, τι άλλες.

Κοινόχρηστα  Πλεονεκτήματα

Πυγμαχία και kick boxing  μοιράζονται πολλά πλεονεκτήματα  όταν πρόκειται για μια μάχη στο δρόμο. Και οι δύο δημιουργούν μαχητές  με πολλά  όπλα  και στρατηγικές προς  χρήση εάν δεχθούν επίθεση. Και οι δύο περιλαμβάνουν στις προπονήσεις τους  αυστηρή σωματική άσκηση ώστε να κάνουν τις επιθέσεις τους  ισχυρότερες  και παράλληλα  να εκπαιδεύονται να αντέχουν αυτές τις επιθέσεις. Ίσως το πιο σημαντικό, ως αμυντική τακτική εκπαιδευτής ο Lee Sprague επισημαίνει, πυγμάχοι  και kick boxers δέχονται χτυπήματα στην προπόνηση τους . Αυτό σημαίνει ότι τα χτυπήματα που τυχόν θα δεχτούν σε μια μάχη δεν θα τους  πανικοβάλλουν.

 Κοινόχρηστα Μειονεκτήματα

Τα κοινά μειονεκτήματα του kick boxing και της  πυγμαχίας (boxing) πηγάζουν από το γεγονός ότι και οι δύο εκπαιδεύονται σε σπορ. Στον  αθλητισμό  ακολουθούν τους κανόνες, και οι κανόνες  δεν υπάρχουν στο δρόμο σε καταστάσεις άμυνας. Για παράδειγμα, ένα χτύπημα στην βουβωνική χώρα που μπορεί να συμβεί  στο δρόμου, δεν επιτρέπεται στην πυγμαχία ή kick boxing. Έτσι, ούτε διδάσκεται το χτύπημα  και ούτε την απόκρουση ενός τέτοιου χτυπήματος. Ομοίως, δεν ασχολείται με βγάλσιμο  ματιών, δάγκωμα, οι επιθέσεις στο λαιμό ή οποιοδήποτε είδος  άμυνας  εδάφους.

Kick boxing Πλεονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα kick boxing έναντι της  πυγμαχίας (boxing)  είναι το φάσμα των όπλων που διαθέτει. Οι  Kick boxers  εκπαιδεύονται  στα χέρια, στα πόδια τους, τους αγκώνες  και τα γόνατα ως όπλα.  Εκτός αυτού  μαθαίνουν και  πώς να αμύνονται έναντι αυτών. Όπως ο Joe Lansdale  περιγράφει μια μάχη με έναν πυγμάχο, “Ήταν πολύ καλός, αλλά εγώ είχα τέσσερις τροχούς.”

 Πυγμαχία (Boxing) Πλεονεκτήματα

Όταν το kick boxing διδάσκει μια σειρά από όπλα, η  πυγμαχία ειδικεύεται σε ένα πράγμα και ένα πράγμα μόνο: γροθιές. Ένας ικανός πυγμάχος ρίχνει  γροθιές  τόσο καλά που η πυγμαχία έγινε η μόνη δυτική πολεμική τέχνη που εντυπωσίασε τόσο τον Bruce Lee ώστε να την συμπεριλάβει στην πολεμική τέχνη  Jeet Kun Do. Οι πυγμάχοι τείνουν επίσης να είναι ταχύτεροι  από ότι οι  kick boxers, λόγω της ανάγκης  για προστασία έναντι των αστραπιαίων  χτυπημάτων  των αντιπάλων πυγμάχων.

Kick Boxing or Boxing (πυγμαχία) – Δεν υπάρχει ανώτερη πολεμική τέχνη

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως  ανώτερη πολεμική τέχνη, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών Dave Coffman. Υπάρχουν ανώτεροι αθλητές, προπονητές και ανώτερη μεθόδος προπόνησης.  Ένας αφοσιωμένος, ταλαντούχος kick boxer με εξειδικευμένο προπονητή θα κερδίσει ένα μέτριο ή χωρίς κίνητρο  πυγμάχο, και το αντίστροφο. Ανάμεσα σε δύο εξίσου ταλαντούχους αθλητές, ένα πυγμάχο και ένα kick boxer;  Coffman λέει “θα κριθεί στο ποιος το  θέλει πιο πολύ εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα».

boxing - Πυγμαχια

 

Boxing & Kick Boxing  Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.

μποξ, μποξ

μποξ