Οφέλη του Kick boxing για τις γυναίκες

Το Kick boxing προβλέπει ολοκληρωμένη καρδιαγγειακή προπόνηση που βοηθά στην απώλεια βάρους. Βοηθά επίσης να τονώσει συνολικά το σώμα μέσα από μια σειρά από γροθιές, λακτίσματα και διάφορες άλλες κινήσεις. Οι γυναίκες που ασχολούνται βρίσκουν ότι το kick boxing τους επιτρέπει να έχουν μια καρδιαγγειακή προπόνηση και αύξηση σωματικής αντοχής ταυτόχρονα, σύμφωνα με το American Fitness Professional and Associates (AFPA).

Συνολική σωματική άσκηση

Το Kick boxing για τις γυναίκες είναι μια ολοκληρωμένη σωματική άσκηση, σύμφωνα με το AFPA. Στο Kick boxing λειτουργεί όλο το σώμα και όχι μόνο μεμονωμένες περιοχές. Βοηθάει τις γυναίκες να δυναμώσουν , να τονωθούν και να μειώσουν το σωματικό λίπος παράλληλα. Καθώς το kick boxing είναι μια ολοκληρωμένη σωματική άσκηση, οι γυναίκες θα αυξήσουν επίσης την ευλυγισία τους , θα κάψουν θερμίδες, θα βελτιώσουν το συντονισμό και την αύξηση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης.

Αυτοάμυνα

Το Kick boxing για τις γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο της αυτοάμυνας, σύμφωνα με την AFPA. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του kick boxing , ο εκπαιδευτής επικεντρώνεται στην διδασκαλία λακτισμάτων, γροθιών, χτυπημάτων με τα γόνατα και αμυνών. Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα, μαθαίνουν πώς να μετράνε την απόσταση ώστε να προσγειώνουν γροθιές και κλωτσιές. Οι περισσότερες κινήσεις θα πρέπει να ασκηθούν σε σάκους που θα βοηθήσει πολύ στην κίνηση προσγείωσης σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι άμυνες τα λακτίσματα τα το γόνατα και οι γροθιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο αυτοάμυνας, αν ποτέ χρειαστεί.

Ανακούφιση από το στρες

Το Kick boxing μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μορφή ανακούφισης από το στρες. Το άγχος, παράγει ένζυμα που μειώνουν την ποσότητα των ενδορφινών στον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια του kickboxing και γενικότερα της άσκησης, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στο σώμα, ανακουφίζει τον πόνο και βοήθεια στη μείωση της κατάθλιψης, σύμφωνα με AFPA.

 

Αναδημοσίευση απο:http://www.livestrong.com/article/120353-benefits-kickboxing-women/

Kick boxing για τις γυναίκες Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.