Ο Billy Collins Jr. αντιμετώπισε τον Πορτορικανό Luis Resto σε αγώνα στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουνίου 1983. Ήταν στην undercard του αγώνα Roberto Duran vs Davey Moore που ήταν αγώνας τίτλου στα light-middleweight. Ο Collins ήταν το στοιχηματικό φαβορί του αγώνα, αλλά τελικά δέχτηκε μια βαριά ήττα και έχασε με ομόφωνη απόφαση.

Στο τέλος του αγώνα ο πατέρας και προπονητής του Collins, Billy ο πρεσβύτερος, παρατήρησε ότι τα γάντια του Resto ήταν λεπτότερα από το κανονικό και απαίτησε να ερευνηθούν. Διαπιστώθηκε από την επιτροπή πυγμαχίας της Νέα Υόρκης, ότι ο προπονητής του Resto, Panama Lewis, είχε αφαιρέσει μια ουγγιά γέμιση από κάθε γάντι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γροθιές του Resto να είναι πιο δυνατές και προκαλούσαν περισσότερη ζημιά στον Collins. Το αποτέλεσμα του αγώνα άλλαξε σε no-contest (μη γενόμενος).

Η άδεια πυγμαχίας στη Νέα Υόρκη του Lewis ανακλήθηκε μόνιμα και απαγορεύτηκε ουσιαστικά να έχει οποιοδήποτε επίσημο ρόλο στο αμερικανικό μποξ, ισόβια. Ο Resto απεβλήθει επ ‘αόριστον και ποτέ δεν αγωνίστηκε ξανά. Το 1986 , Lewis και Resto δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για επίθεση, συνωμοσία, και κατοχή φονικού όπλου (οι γροθιές του Resto). Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι η πράξη του Lewis έκανε τον αγώνας μια παράνομη επίθεση στον Collins. Και οι δύο έκαναν 2 ½ χρόνια στη φυλακή.

Boxing στο Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.