Συνέντευξη του Αλέξη Νικολακόπουλου MMA FIGHTER

 

Ο Αλέξης Νικολακόπουλος, από το νέο αίμα των ΜΜΑ αθλητών στην Ελλάδα, μιλάει στο MMAFight λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει στο κλουβί του GFC 2 τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο για το στυλ του, τον sparring partner και προπονητή του Tony Christodoulou, τους στόχους του στις ΜΜΑ και γενικότερα τί να περιμένουμε από αυτόν στον αγώνα.

MMAFight: Αλέξη καλησπέρα, καλωσόρισες στο mmafight.gr. Καταρχήν, πές μας μερικά πράγματα για σένα. Πόσο καιρό ασχολήσε με τις ΜΜΑ, ποιά είναι τα μαχητικά στυλ που χρησιμοποιείς και τί εμπειρία έχεις από αγώνες μικτών πολεμικών τεχνών;

Καλησπέρα Χρήστο και συγχαρητήρια για την σελίδα. Είμαι 24 ετών και ασχολούμαι γενικότερα με πολεμικές τέχνες περίπου 10 χρόνια. Αν και προπονούμαι στο ΜΜΑ λίγους μόνο μήνες, δεν το βλέπω ότι αποτελεί ένα καινούριο και ξεχωριστό κομμάτι της προπόνησής μου, απλώς με βοηθάει να προσαρμόζω και να εναρμονίζω καλύτερα όλες τις γνώσεις και τις ικανότητες που μάζευα τόσα χρόνια. Βασικό μου στυλ είναι το brazilian jiu-jitsu με δάσκαλο τον D.Δημόπουλο (Alliance BJJ HELLAS) στο οποίο έχω περίπου 25 αγώνες και η πυγμαχία με δάσκαλο τον Βασίλη Οικονόμου στο Fight Academy.

MMAFight: Σε λίγότερο από ένα μήνα θα βρεθείς στο κλουβί του GFC 2 απέναντι στον Γιάννη Αναγνωστόπουλο που προέρχεται από μία “εύκολη” νίκη στο GFC 1. Πόσο αισιόδοξος είσαι για την μάχη και τί να περιμένει ο κόσμος απο εσένα; Όρθιο παιχνίδι ή στο έδαφος;

Η προπόνησή μου είναι πολύ ολοκληρωμένη σε όλα τα επίπεδα, θα είμαι έτοιμος όπου και να πάει η μάχη. Μου φαίνεται πως η τελευταία εύκολη νίκη του Γιάννη Αναγνωστόπουλου θα παραμείνει στο GFC 1.

MMAFight: Έχω μάθει ότι ο Tony Christodoulou, o οποίος είναι και sparring partner σου αν δεν κάνω λάθος, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για σένα και τις προοπτικές σου. Πόσο σοβαρά σκέφτεσαι τις ΜΜΑ για το μέλλον σου και τί στόχους έχεις;

Ο Tony είναι sparring partner και προπονητής μου στο ΜΜΑ, και τον ευχαριστώ για την προσπάθειά του και τα καλά του λόγια για μένα. Το ΜΜΑ ήταν πάντα ένας στόχος για μένα αν και φαινόταν μακρινός. Τώρα που το ΜΜΑ έχει έρθει δυναμικά στην Ελλάδα, πρώτος μου στόχος είναι να φτιάξω ένα καλό αγωνιστικό ρεκόρ και να αντιμετωπίζω κάθε φορά καλύτερους αντιπάλους.

MMAFight: Ποιός από τους μεγάλους αθλητές του εξωτερικού είναι ο αγαπημένος σου και με ποιόν θα έλεγες ότι μοιάζει περισσότερο το στυλ σου;

Ο Quinton Jackson είναι ο αγαπημένος μου αθλητής. Ίσως ακόμα να μην μοιάζουν τα στυλ μας, όμως θα προσπαθήσω στην πορεία να το καταφέρω, προσθέτοντας και ένα δυναμικό bjj σε αυτό.

MMAFight: Για κλείσιμο λίγα λόγια προς τον κόσμο που θα έρθει να σε δεί στο GFC 2!

Το ΜΜΑ από μόνο του είναι άθλημα που τραβάει και εγώ θα φροντίσω να προσφέρω έναν αγώνα που ο κόσμος θα θυμάται. Σε ευχαριστώ.

Αναδημοσίευση απο:
http://www.mmafight.gr/
Τρίτη, 31 Μάιος 2011