Στο “χώρο του εγκλήματος” επιστρέφει ο Αλέξης Νικολακόπουλος σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο ταλαντούχος Έλληνας ΜΜΑ μαχητής αγωνίζεται στις 25 Ιανουαρίου στo GFC 5 στην ίδια διοργάνωση στην οποία πριν από 2 χρόνια ξεκίνησε νικηφόρα την καριέρα τους στις ΜΜΑ ενάντια στον Βούλγαρο Martin Kehayov.

“Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αγώνων και προπονήσεων επιστρέφω πάλι εκεί που έκανα το ντεμπούτο μου” μας λέει ο “Cavalinho” και τονίζει ότι ήδη έχει αρχίσει και σκέφτεται την σύγκριση του του σημερινού Αλέξη Νικολακόπουλο μου τον πρώτο του αγώνα, στο ίδιο στάδιο, στην ίδια διοργάνωση.

“H μέρα με την νύχτα. Δεν είναι ούτε ο ίδιος άνθρωπος ούτε ο ίδιος αθλητής” είναι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα του προπονητή του, Βασίλη Οικονόμου που τα τελευταία 2 χρόνια έχει αναλάβει την όρθια μάχη του νεαρού μαχητή. “Όσο καλός είναι στο έδαφος είναι πια και στην όρθια μάχη. Λίγοι μπορούν πια να τον πάνε στο δικό τους παιχνίδι γιατί παντού είναι το παιχνίδι του” προσθέτει με νόημα.

Αυτή τη φορά μπαίνει στο οκτάγωνο ως ένα από τα αστέρια της διοργάνωσης, αήττητος και ευρέως αναγνωρισμένος ως ο καλύτερος 77ρης στην Ελλάδα με αντίπαλο, ίσως τον πιο δύσκολο της καριέρας του μέχρι στιγμής, αφού ο Χρήστος Πλασάρης, πρόσφατα θριαμβευτής στο BEST FIGHTER, είναι κατά γενική ομολογία ο νούμερο δύο της κατηγορίας και ένας από τους πιο σκληρούς Έλληνες μαχητές. Κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος ο Νικολακόπουλος.
“Τον έχουμε δει σε αγώνες να τρώει δυνατά χτυπήματα, να πέφτει νοκ ντάουν και να συνεχίζει τον αγώνα και νικάει κι όλας… στον ίδιο αγώνα. Οπότε πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη μου πρόκληση μέχρι και σήμερα”

Αυτά και άλλα πολλά σχολιάζει ο Αλέξης Νικολακόπουλος στο πρώτο μέρος του Countdown του GFC 5. Δείτε ποιό πιστεύει ότι είναι το πρωτέρημά του και ποιο του αντιπάλου του, τις δυσκολίες στην επιλογή τακτικής αλλά και τις σκέψεις του προπονητή του Βασίλη Οικονόμου.

Αλέξης Νικολακόπουλος και Χρήστος Πλασάρης θα συγκρουστούν στην main card του GFC 5 στα -77 κιλά σε ένα από τα πιο καυτά ντέρμπι της Ελληνικής ΜΜΑ σκηνής. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε την εφαρμογή των κανόνων του UFC (με αγκώνες και στο έδαφος δηλαδή) μέσα σε οκτάγωνο κλουβί προδιαγραφών UFC.

Περισσότερα στο: https://www.facebook.com/events/189651311232701

GFC 5, The Cage is Back – 25 Ιανουαρίου 2014

Cage by Ventouras