Ενας λόγος είναι ότι ο πολιτισμός μας συχνά επιβραβεύει τη συγκράτηση των δυνατών συναισθημάτων. Τα κορίτσια μαθαίνουν να συγκρατούν το θυμό τους. Τα αγόρια να μην κλαίνε. Και τί συμβαίνει όταν συγκρατείς τα δάκρυά σου, καταπιέζεις το θυμό σου και κρύβεις το φόβο και τον πόνο σου; Ασυνείδητα κρατάς την αναπνοή σου ή αναπνέεις ακανόνιστα.

Η “μόδα” επηρεάζει κι αυτή την αναπνοή. Η ίσια κοιλιά και στομάχι θεωρούνται τεκμήριο ομορφιάς. Αντρες και γυναίκες σφίγγουν τους μύες του στομάχου για να φαίνονται πιο όμορφοι και σταδιακά κάνουν την αναπνοή τους πιο “ρηχή”. Σιγά σιγά αυτό γίνεται μία συνήθεια που φαντάζει απόλυτα φυσιολογική”
Πηγή: Harvard Medical School Newsletter

Η Τέχνη της Συνειδητής Αναπνοής αποτελεί μοναδικό και ασφαλή τρόπο να έχεις καλύτερη υγεία και να μεταμορφώσεις την ένταση (στο σώμα, στις σκέψεις, στα συναισθήματα), σε χαλάρωση, αγάπη για τη ζωή και δημιουργικότητα σε κάθε σου δραστηριότητα. Θρέφει και χαλαρώνει το σώμα σου, καθαρίζει τη σκέψη σου, έχει αποτελεσματική αποτοξινωτική δράση, σε βοηθά να αντιληφθείς τις ανάγκες του σώματός σου σε βάθος. Μετά από ένα μάθημα αναπνοής αισθάνεσαι ξεκούραση, γαλήνη, χαλάρωση, γεμάτος ενέργεια με καθαρό μυαλό. Αυτή η αίσθηση έχει διάρκεια και όσο εξασκείς την τέχνη της αναπνοής διευρύνεται.

Οι Ασκήσεις Συνειδητής Αναπνοής σε οδηγούν με τρόπο ήπιο και ασφαλή στην εκτόνωση, την αποβολή αρνητικών σκέψεων και επικριτικών σκέψεων για τον εαυτό σου που δεν σου επιτρέπουν να εκφράζεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου. Πρόκειται για μια πολύτιμη βιωματική εμπειρία που είναι διαθέσιμη σε όλους.

Για να θυμηθείς την Τέχνη της Συνειδητής Αναπνοής χρειάζεται να έχεις απλά τη διάθεση και την περιέργεια για αυτο-ανακάλυψη! Σε περιμένουμε!

Boxing Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.