Πυγμαχία & Kick Boxing Περιστέρι  |  Fight Academy Club

+30 6972 500 678 info@fightacademy.gr

Menu

Canelo Álvarez vs. Gennady Golovkin

Επιτέλους στο ίδιο ρινγκ!

Canelo Álvarez vs. Gennady Golovkin | Πρόβλεψη & Ανάλυση αγώνα

By In Martial Arts News & Articles On 13/09/2017


Αυτόν τον αγώνα τον περιμένουμε με ανυπομονησία όλοι οι άνθρωποι της πυγμαχίας. Είναι ένας αγώνας αμφίρροπος και δε χωρά ασφαλή πρόβλεψη, σε αντίθεση με το προ δυο εβδομάδων πυγμαχικό σόου του Floyd Mayweather Jr. με τον Conor McGregor.

Ο Canelo Álvarez έχει ρεκόρ στην επαγγελματική του καριέρα 49-1-1. Οι ερασιτεχνικοί του αγώνες είναι πολύ λίγοι καθώς έγινε επαγγελματίας μόλις στα 15 του χρόνια και με ρεκόρ, μέχρι τότε, 44-2. Στα πιο δύσκολα παιχνίδια της καριέρας του φάνηκε να μη στέκεται στο ύψος που απαιτούσαν οι συνθήκες, χάνοντας καθαρά από τον Mayweather και κερδίζοντας τον Miguel Cotto δύσκολα και με αρκετές διαμαρτυρίες για το αποτέλεσμα. Και οι δυο αθλητές αυτοί, όμως, προέρχονται από χαμηλές κατηγορίες κιλών (αυτό πάντα παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην πυγμαχία) καθώς φαινόταν πολύ μεγαλύτερος από αυτούς μέσα στο ρινγκ. Παρόλα αυτά, δείχνει να ανεβαίνει αγώνα με τον αγώνα, έχει εκπληκτική δύναμη χτυπημάτων και βρίσκεται ίσως στην πιο παραγωγική πυγμαχική ηλικία, οντάς 27 χρονών.

Από την άλλη ο Gennady Golovkin έχει ένα εμφατικό ερασιτεχνικό ρεκόρ 345-5 με επιτομή ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Στα 23 χρόνια έγινε επαγγελματίας και από τότε κατέχει το επίσης εντυπωσιακό ρεκόρ 37-0. Η δύναμη των χτυπημάτων του απεικονίζεται από τα 33 δυνατά ΚΟ που έχει πετύχει. Άξιο σχολιασμού είναι, επίσης, το ότι δεν έχει δεχτεί ούτε ένα knockdown σε κανένα από τους αγώνες που έχει παίξει. Αυτό που του καταλογίζεται ως αρνητικό, είναι ότι δεν έχει κάνει ακόμα το «μεγάλο παιχνίδι». Έτσι, στα 35 του καλείται να δώσει τον δυσκολότερο αγώνα της καριέρας του απέναντι σε έναν ανερχόμενο, νεότερο και εξίσου δυνατό αντίπαλο.

Συνοψίζοντας, αυτό που περιμένουμε να δούμε από τους δυο αυτούς πολύ εντυπωσιακούς αθλητές, είναι ένα πολύ κοντινό και αμφίρροπο παιχνίδι, που είτε τελειώσει νωρίς, είτε πάει 12 γύρους θα είναι έκπληξη να μην είναι θεαματικό. Και οι δυο αυτοί πυγμάχοι παίζουν κοντά, δε φοβούνται να χτυπηθούν, έχουν απίστευτη δύναμη χτυπημάτων και υψηλό αθλητικό IQ. O Canelo θα μας δείξει πώς θα ανταπεξέλθει με έναν αθλητή που εκτός από κάλος, είναι και δεμένος σε μια κατηγορία κιλών που δεν έχει συνηθίσει (ίσως και αυτός ήταν ο λόγος που καθυστέρησε να δεχτεί το παιχνίδι, ώστε να «δέσει» στα κιλά αυτά). Ο Golovkin θα πρέπει να εφαρμόσει όλα του τα πυγμαχικά τρικ, πάνω σε έναν αθλητή υψηλότατου επίπεδου, για πρώτη φορά και να αποστομώσει όλους αυτούς που διέγνωσαν τα ψεγάδια της ηλικίας του στους τελευταίους δυο αγώνες με Kell Brook και Daniel Jacobs.

Αν πρέπει να επιλέξω νικητή θα έδινα τον Golovkin λόγω της τεράστιας εμπειρίας (ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού του υπόβαθρου), αλλά και του μεγέθους του (κιλά, ύψος) απέναντι στον φορμαρισμένο και νεότερο Canelo.

 

Βασίλης Οικονόμου

oikonomou vasilis fight academy


Related Posts