Είναι το Jiu-Jitsu πιο αποτελεσματικό από το Kick boxing;

Jiu jitsu Ιστορία

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών του Jujitsu, η τεχνική του χρονολογείται πίσω στην Ιαπωνία πριν από το 750 μ.Χ. Κατά τη διάρκεια του επόμενου αιώνα, οι πολεμιστές σαμουράι άρχισαν να συνδυάζουν τεχνικές χωρίς όπλο με τις τεχνικές με τα όπλα τους. Μεταξύ του 1600 και του 1800, εκτιμάται ότι πάνω από 700 συστήματα πολεμικών τεχνών υπήρχαν στην Ιαπωνία. Το Jujitsu επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των άλλων Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών όπως το αϊκίντο και το τζούντο. Το Brazilian Jiu Jitsu ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν ένας εξειδικευμένος εκπαιδευτής ιαπωνικού τζούντο εγκαταστάθηκε στη Βραζιλία.

Τεχνικές Jiu jitsu

Οι αθλητές του Jujitsu εξασκούνται σε αρκετούς διαφορετικούς τύπους ανατροπών (takedowns), πνιγμών (chokeholds) και κλειδωμάτων στα χέρι και πόδια του αντιπάλου. Μερικά είδη Jujitsu έχουν επικεντρωθεί στην εκτέλεση αυτών των τεχνικών από όρθια θέση, ενώ σε άλλα αγωνίζονται περισσότερο στο έδαφος. Το Brazilian Jiu-Jitsu έχει γίνει διάσημο για την τρομερή τεχνική εδάφους που διαθέτει. Ένα παράδειγμα από μία δημοφιλή τεχνική είναι το arm bar. Αυτήν η τεχνική εκτελείται, στο πάτωμα με το χέρι του αντιπάλου κλειδωμένο ανάμεσα στα πόδια σας. Σπρώξτε προς τα πάνω με τους γοφούς σας να ασκούν πίεση στο πίσω μέρος του αγκώνα του. Αν προπονείστε στο jujitsu δεν θα περάσετε πολύ χρόνο στην ανάπτυξη του οπλοστασίου με κλωτσιές και γροθιές.

Kick boxing Ιστορία

Το σημερινό kick boxing ήταν σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένο από την μακραίωνη τέχνη της Ταϊλανδέζικης πυγμαχίας. Οι thai boxers χρησιμοποιούν συχνά τις κνήμες και τα γόνατα τους για να χτυπήσουν σκληρά. Το Kick boxing έγινε δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1970. Κατά την περίοδο αυτή, οι μαχητές του καράτε κοίταξαν για ένα νέο, λιγότερο περιοριστικό τρόπο για να αναμετρούνται ο ένας τον άλλον στο ρινγκ. Το Kick boxing συνδυάζει τις γροθιές της πυγμαχίας με τις κλωτσιές από το καράτε, το τάε κβο ντο και της Ταϊλανδέζικης πυγμαχίας.

Kick boxing τεχνικές

Οι τεχνικές χτυπημάτων του Kick boxing περιλαμβάνουν το ντιρέκτ το άπερκατ και το κροσέ. Στο Kick boxing, επίσης, χρησιμοποιούνται τεχνικές λακτισμάτων όπως μπροστινές, πλαϊνές και γυριστές κλωτσιές . Ένας Kick boxers αναπτύσσει ταχύτητα αντοχή και δύναμη χτυπώντας τον βαρύ σάκο προπόνησης . Κάνοντας kick boxing, δεν θα εκπαιδευτείτε σε τεχνικές κλειδωμάτων ή takedowns.

Jiu jitsu vs Kick boxing

Αν είστε ένας έμπειρος μαχητής Jujitsu, τότε θα είστε πιο αποτελεσματικός απ’ ότι ένας kick boxer στο grappling και στη μάχη εδάφους. Μπορείτε να βάλετε ένα kick boxer γρήγορα σε ένα εξουθενωτικό πνιγμό, κλείδωμα του βραχίονα ή κλείδωμα ποδιού που μπορεί να τελειώσει μια σύγκρουση. Ένας kick boxer μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός σε μεγάλης απόστασης αγώνα. Μια ισχυρή κλωτσιά ή γροθιά μπορεί να βγάλει απότομα νοκ-άουτ ένα μαχητή Jujitsu πριν έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις τεχνικές εδάφους takedowns ή κλειδώματα. Ένας ικανός kick boxer μπορεί να δώσει, επίσης, χτυπήματα με τα γόνατα και τους αγκώνες όταν ο μαχητής του Jujitsu πλησιάσει. Συνήθως, οι καλύτεροι μαχητές από οποιοδήποτε στυλ είναι εκείνοι που ξέρουν πώς να προσαρμοστούν σε διαφορετικούς αντιπάλους και διαφορετικές αποστάσεις μάχης.

muay thai thai boxing kickboxing

 

Αναδημοσίευση απο:http://www.livestrong.com/article/320918-jiu-jitsu-effective-kickboxing/

Kick boxing Με Το Fight Academy στην Αθήνα, στο Περιστέρι.