Για όσους δεν γνωρίζουν το άθλημα της πυγμαχίας το να παρακολουθήσουν ένα πυγμαχικό αγώνα τους φαίνεται ακαταλαβίστικο. Άλλοι πάλι ειδικά από το χώρο των πολεμικών τεχνών η συστημάτων (θεωρητικών κατά βάση) νομίζουν ότι η πυγμαχία είναι ένα άθλημα περιορισμένο σε έξι βασικά χτυπήματα, οπότε μάλλον ο πιο άγριος, δυνατός ή και τυχερός συνήθως κερδίζει. Ο θρύλος των πολεμικών τεχνών Bruce Lee είχε πολύ διαφορετική άποψη και εκτιμούσε το παρεξηγημένο αυτό άθλημα, σε τέτοιο βαθμό ώστε και ο ίδιος να έχει συμμετάσχει σε σχολικούς πυγμαχικούς αγώνες. Αργότερα μάλιστα μελέτησε περισσότερο την πυγμαχία και δανειστικέ πολλές τακτικές και τεχνικές για να δημιουργήσει το δικό του σύστημα το Jeet Kune Do.

Πέντε από αυτές είναι οι εξής:

1.Επίθεση με μονό ίσιο χτύπημα(SDA): Σκοπός αυτής την επίθεσης είναι να χτυπήσει το στόχο μέσο της πιο σύντομης οδού. Απαιτεί από τον πυγμάχο να γεφυρώσει την απόσταση με μια μόνο κίνηση και χωρίς να προηγείται κάποια προσποίηση. Αυτού του είδους η επίθεση προϋπόθετε καλή αίσθηση της απόστασης και πολύ καλό συγχρονισμό. Γίνεται κυρίως με το μπροστινό χέρι που είναι και πιο κοντά στον αντίπαλο.

2.Επίθεση μεσυνδυασμό(ABC): Ο συνδυασμός είναι μια σειρά από γροθιές σε πολλαπλούς στόχους (κεφάλι , συκώτι, στομάχι, κλπ). Συνήθως ακολουθούν ένα φυσικό ρυθμό και εκτελούνται με τέτοιο τρόπο που προωθούνται από τη μηχανική του σώματος, μεγιστοποιώντας την σωστή θέση και ελαχιστοποιώντας την έκθεση σε κίνδυνο. Κανένας καλός πυγμάχος δεν ρίχνει γροθιές χωρίς λόγο. Έτσι το κάθε χτύπημα έχει ως στόχο είτε να πετύχει τον αντίπαλο είτε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να είναι το επόμενο χτύπημα επιτυχημένο.

3.Έλεγχος αντιπάλου με το χέρι(ΗΙΑ): Γίνεται ελεγχοντας εναμέλος, ή το κεφάλι του αντιπάλου καθιστοντας τον ανίκανο να αποφύγει, να μπλοκάρει ή να χτυπήσει.
Απεναντι σε αντίπαλους με σφιχτή άμυνα μπορεί να χρειαστεί να δημιουργηθεί το άνοιγμα δυναμικά. Μια τέτοια μέθοδος είναι να κατεβάσουμε το γάντι με το ένα χέρι δημιουργώντας χώρο για να χτυπήσουμε με το άλλο.

4.Προοδευτική έμμεση επίθεση(PIA): Αυτή είναι μια επίθεση της οποίας έχει προηγηθεί μια προσποίηση ή μια ψεύτικη κίνηση με την πρόθεση να ξεγελάσει τον αντίπαλό. Ο στόχος είναι να αντιδράσει στην ψεύτικη κίνηση ή ψεύτικο άνοιγμα δίνοντας μας τον χρόνο και την απόσταση να επωφεληθούμε από αυτό.

5.Σχεδιασμένη επίθεση (A.B.D.): Μια πολύ σημαντική τακτική στην πυγμαχία είναι να προκαλέσουμε τον αντίπαλο σε επίθεση με τους δικούς μας όρους. Με αυτήν την τακτική δημιουργούμε ένα άνοιγμα που προκαλεί τον αντίπαλό για επίθεση και απλά περιμένουμε τον αντίπαλο να πάει για το άνοιγμα που δημιουργήθηκε. Ο στόχος μας είναι η αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι το άνοιγμα που δημιουργήθηκε από την επίθεσή του.

Πώς Να επιλέξω Σχολή Πολεμικών Τεχνών
Τεχνικές πυγμαχίας και τρικ – Boxing techniques and tricks
Σχολές Πυγμαχίας στο Περιστέρι
Σχολή Μποξ στην Αθήνα στο Περιστέρι
All About Boxing
Πυγμαχίας & Kick Boxing για Παιδιά στο Περιστέρι
Kick Boxing & Αυτοάμυνα μόνο για γυναίκες
Πολεμικές τέχνες για παιδιά

 

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι, μποξ, greece

Αθήνα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Xαιδαρι, κολωνος, πετρουπολη, κηπούπολη, μποξ, ανθούπολη, ιλιον, χαιδαρι, νεα χαλκηδονα, αγιοι αναργυροι,greece